Her starter forventningens glæde

Flere nyheder

 • Ny luksusminibus på vej

  09-11-2016

  I midten af januar 2017 får vi en ny luksusminibus i vores flåde.

  Bussen er en Mercedes Sprinter med plads til 19 personer. Bussen er spækket med nyt udstyr og er mulig at bygge op indvendigt med både borde og stole.

  Ud fra de første tegninger vi har fået, glæder vi os meget til bussen kommer.

 • 50 år med Ørslev

  06-08-2016

  Den 4. August har bus- og rejseselskabet Ørslev eksisteret i 50 år på og spænder i dag over al form for bustransport, lige fra almindelig rutetrafik til rejser i hele Europa.

  - Vores forældre startede samme sted, som vi ligger i dag - med to minibusser, hvor de kørte skolebørn fra Ørslev sogn til Vintersbølle skole, fortæller søn og administrerende direktør, Ole Pedersen, der i 1982 overtog firmaet med sin bror, John Pedersen, der er teknisk chef.

  - Min far kørte blandt andet ruten fra Vordingbort til Præstø med rutebil. Den rute kører vi sjovt nok i dag via Movia med de gule busser.

  - Vores far havde nok ikke dengang forestillet sig, at den samme rute ville ligge her i firmaet 50 år efter, smiler Ole Pedersen.

  Øl, cykler og orkidéer
  Da Ole Pedersen og hans bror overtog, havde firmaet seks biler. I dag er tallet over 60, der dækker alt lige fra turist- til minibusser.

  - Hvor vores forældre tidligere boede, har vi siden tilført rejsebureau, og vi er oppe på 12 luksusturistbusser, fortæller direktøren.

  Og netop rejsedelen har været afgørende for firmaets vokseværk og succes.

  - Ikke ret mange  har både rejsebureau og busselskab. Vi har rejser, turistbusser, skole- og handicapbusser og rutebiler. Det er ture til Oktoberfest, musikrejser- ig julemarkedsrejser til Tyskland, VIP-kørsel til konferencer, studieture... Vi har selv orkidé-klubber, der vil til Holland og se gartnerier. Hele paletten, siger Ole Pedersen og peger på ét af de populære tiltag.

  - Vi gør os meget i specielle ting, og vi har også cykelrejser for firmaer. Det er også os, der står for hotel og logistik for Team Rynkeby, men også mange andre i hele Skandinavien, fortæller han.

  De 25.000 rejser årligt og en årlig omsætning på cirka 100 millioner skyldes ifølge direktøren kreativitet og mod til at satse - i tider hvor folk ellers selv booker alt på nettet.

  - I gamle dage solgte rejsebureauerne billetter. Sådan er det ikke mere. Vi har fundet nicherne og været nytænkende. Konkurrencen er benhård, siger understreger direktøren og retter også stor ros til de omkring 100 medarbejdere, hvoraf mange har været i firmaet i alt mellem 15 og 50 år.

  Legeplads med historie
  Adressen Københavnsvej 347 er også på en måde en ring, der er sluttet, og om beliggenheden siger han:

  - Havde vi vidst for 25 år siden, at vi blev så store, havde vi nok valgt at ligge et andet sted. Men vi er glade for at være her og har noget historisk.

  - Den store p-plads til busserne var grusgrav, hvor min bror og jeg legede som børn. Vejdirektoratet købte i sin tid grusgraven, og da vi overtog, købte vi den tilbage igen.

  - Så den er gået fra at have været legeplads til rasteplads til p-plads, smiler Ole Pedersen.

  Kører fortsat på
  Hvad de næste årtier skal bringe, kan Ole Pedersen endnu ikke sige, men den nære fremtid hedder Faxe kommune, som firmaet har vundet kørslen for.

  - Vi har vundet en kontrakt i syv år. Det glæder vi os til, siger han.

  Og hos Ørslev hviler man ikke på laurbærene.
  - Sidste år vandt vi prisen ”Årets Operatør”, som er eftertragtet i hele Movia-land, altså Sjælland. Det er de rejsende, der bestemmer, hvem der skal have den, så den er vi meget stolte af. Og vi går selvfølgelig efter den igen, forsikrer direktøren, som til næste år kan fejre 40 års jubilæum.

  Kilde: Sydsjællands Tidende, 5. august 2016. Læs den original artikel her.
  Artikel skrevet af Brian Romberg

 • Ørslev Turisttrafik vinder kørslen

  30-07-2016

  Byrådet i Faxe Kommune har besluttet, at Ørslev Turisttrafik A/S fremover skal varetage den kommunale kørsel.

  Kontrakten træder i kraft 24. oktober 2016 og vil løbe i 4 år med mulighed for 3 års forlængelse.

  Ørslev Turisttrafik A/S overtager 7 chauffører fra Faxe Kommunes Busenhed, som hidtil har forestået kørslen.

 • Busselskab tager cyklen for at konkurrere med flyet

  30-07-2016

  Skolebørn og handicappede, øl- og cykelentusiaster samt dig og mig.

  Hos Ørslev Turisttrafik har man 4. august kørt med snart sagt gud og hvermand i i 50 år, og det agter direktør Ole Pedersen og kompagni at fortsætte med:

  - Vi udvikler os hele tiden, så jeg kan ikke sige, at det og det kommer vi aldrig til at gøre. Hvis det er sund fornuft og god forretning, så kan det sagtens være, Ørslev springer til, siger Ole Pedersen.

  Men bustrafik er ikke som det var dengang, hvor Ole Pedersens forældre startede geschæften.

  Her kørte man skolebørn fra Ørslev til Vintersbølle og senere med danske non-stop-turister til spanske grisefester samt til sol og sommer.

  Vordingborg Kommune har imidlertid afbrudt samarbejdet omkring det første, og flyselskaberne Ryanair og Norwiegan har effektivt lukket for det sidste. Så meget, at man i Ørslev har været nødt til at finde helt nye græsgange.

  - Der er mange ting, vi tidligere tjente penge på, som er helt slut, og derfor er vi begyndt på ting, som for eksempel flyselskaberne ikke kan tilbyde. Rejser, hvor der er flere stop, så man kan opleve mere i et land end bare hovedstaden, siger han og tilføjer:

  - Eller oplevelser, som kræver masser af udstyr, det ikke er til at få med i flyet. Vores cykelkoncept er ved at vokse sig stort, lyder det fra direktøren, som også servicerer store cykelløb og af samme årsag ikke fortvivler.

  - Vi skal ikke ud at sælge fra, eller skrabe kapital sammen til at vækste helt vildt. Vi har fået opbygget en fornuftig forretning, der har en størrelse, min bror og jeg kan håndtere, så der er ikke behov, for større armbevægelser, lyder det fra direktøren.

  Det skyldes ifølge Ole Pedersen, at den service, man er kendt for i busselskabet risikerer at gå fløjten, hvis man vokser hurtigere end tøjet kan holde.

  - Det skal være sådan, at hvis man kører med vores rutebiler, vores minibusser eller vores turistbusser, at man bagefter siger: "Det var en god tur" eller "Det var en flink chauffør". Folk tager jo ikke til Harzen med det busselskab, som har givet dem en dårlig oplevelse i Danmark, lyder det fra Ole Pedersen, som afbrydes af en ringende telefon.

  - Det er Ørslev, goddag, lyder det, da en af medarbejderne hos Ørslev Turisttrafik svarer.

  Endelsen af navnet snuppet af, og Ørslev Turisttrafik er mere eller mindre blevet til stedet. Ørslev. Hvad der ikke generer Ole Pedersen

  - Vi har ligget i Ørslev i 50 år, og jeg tør godt garantere, at vi også ligger her om både 10 og 20 år, siger han og tilføjer:

  - Men muligvis med andre i spidsen.

  Busselskab tager cyklen for at konkurrere med flyet 

  Kilde: sn.dk, 30. juli 2016. Læs den original artikel her.
  Artikel skrevet af Thøger Raun
 • Ny dobbeltdækker

  06-04-2016

  I påsken ankom Ørslev Turistbussers nye dobbeltdækker, som allerede har kørt en del ture i både ind- og udland.

  Dobbeltdækkeren har plads til 76 gæster samt rejseleder og chauffør.

  Bussen har opdateret og avanceret teknik på alle fronter. Bussen er udstyret med de mest avancerede sikkerhedssystemer, der findes på markedet, og sidste nye motor- og gearteknik.