Her starter forventningens glæde

Flere nyheder

 • Ørslev tilbyder bustransport i særklasse

  10-05-2017

  Præsentationsvideo af Ørslev Turistbusser

  Se og hør hvad Ørslev kan tilbyde netop din virksomhed eller gruppe.
  Vi kan stå for transport af alt fra det lille selskab til flere tusinde personer.

  Ørslevs nøgleord: komfort, sikkerhed og erfaring

 • Hvad siger du til denne luksusbus?

  02-03-2017

  Hvad siger du til denne luksusbus?
  Ørslev har Danmarks største limousine, som er klar til at forkæle gæster i både ind- og udland

 • Øgede fokus på erhvervsrejser

  08-02-2017

  Busrejser...også til erhvervslivet

  Tina og Lene fra Ørslev var i sidste uge til PartnerForum i Maribo for at skabe nye kontakter i erhvervsliv.

  Hør dem i videoen fortælle om Ørslevs øgede fokus på erhvervsrejser og bustransport til erhvervslivet og hvad Ørslev kan tilbyde af unikke løsninger. Hvad med en tur i luksusbus med bar?

 • Ny luksusminibus på vej

  09-11-2016

  I midten af januar 2017 får vi en ny luksusminibus i vores flåde.

  Bussen er en Mercedes Sprinter med plads til 19 personer. Bussen er spækket med nyt udstyr og er mulig at bygge op indvendigt med både borde og stole.

  Ud fra de første tegninger vi har fået, glæder vi os meget til bussen kommer.

 • 50 år med Ørslev

  06-08-2016

  Den 4. August har bus- og rejseselskabet Ørslev eksisteret i 50 år på og spænder i dag over al form for bustransport, lige fra almindelig rutetrafik til rejser i hele Europa.

  - Vores forældre startede samme sted, som vi ligger i dag - med to minibusser, hvor de kørte skolebørn fra Ørslev sogn til Vintersbølle skole, fortæller søn og administrerende direktør, Ole Pedersen, der i 1982 overtog firmaet med sin bror, John Pedersen, der er teknisk chef.

  - Min far kørte blandt andet ruten fra Vordingbort til Præstø med rutebil. Den rute kører vi sjovt nok i dag via Movia med de gule busser.

  - Vores far havde nok ikke dengang forestillet sig, at den samme rute ville ligge her i firmaet 50 år efter, smiler Ole Pedersen.

  Øl, cykler og orkidéer
  Da Ole Pedersen og hans bror overtog, havde firmaet seks biler. I dag er tallet over 60, der dækker alt lige fra turist- til minibusser.

  - Hvor vores forældre tidligere boede, har vi siden tilført rejsebureau, og vi er oppe på 12 luksusturistbusser, fortæller direktøren.

  Og netop rejsedelen har været afgørende for firmaets vokseværk og succes.

  - Ikke ret mange  har både rejsebureau og busselskab. Vi har rejser, turistbusser, skole- og handicapbusser og rutebiler. Det er ture til Oktoberfest, musikrejser- ig julemarkedsrejser til Tyskland, VIP-kørsel til konferencer, studieture... Vi har selv orkidé-klubber, der vil til Holland og se gartnerier. Hele paletten, siger Ole Pedersen og peger på ét af de populære tiltag.

  - Vi gør os meget i specielle ting, og vi har også cykelrejser for firmaer. Det er også os, der står for hotel og logistik for Team Rynkeby, men også mange andre i hele Skandinavien, fortæller han.

  De 25.000 rejser årligt og en årlig omsætning på cirka 100 millioner skyldes ifølge direktøren kreativitet og mod til at satse - i tider hvor folk ellers selv booker alt på nettet.

  - I gamle dage solgte rejsebureauerne billetter. Sådan er det ikke mere. Vi har fundet nicherne og været nytænkende. Konkurrencen er benhård, siger understreger direktøren og retter også stor ros til de omkring 100 medarbejdere, hvoraf mange har været i firmaet i alt mellem 15 og 50 år.

  Legeplads med historie
  Adressen Københavnsvej 347 er også på en måde en ring, der er sluttet, og om beliggenheden siger han:

  - Havde vi vidst for 25 år siden, at vi blev så store, havde vi nok valgt at ligge et andet sted. Men vi er glade for at være her og har noget historisk.

  - Den store p-plads til busserne var grusgrav, hvor min bror og jeg legede som børn. Vejdirektoratet købte i sin tid grusgraven, og da vi overtog, købte vi den tilbage igen.

  - Så den er gået fra at have været legeplads til rasteplads til p-plads, smiler Ole Pedersen.

  Kører fortsat på
  Hvad de næste årtier skal bringe, kan Ole Pedersen endnu ikke sige, men den nære fremtid hedder Faxe kommune, som firmaet har vundet kørslen for.

  - Vi har vundet en kontrakt i syv år. Det glæder vi os til, siger han.

  Og hos Ørslev hviler man ikke på laurbærene.
  - Sidste år vandt vi prisen ”Årets Operatør”, som er eftertragtet i hele Movia-land, altså Sjælland. Det er de rejsende, der bestemmer, hvem der skal have den, så den er vi meget stolte af. Og vi går selvfølgelig efter den igen, forsikrer direktøren, som til næste år kan fejre 40 års jubilæum.

  Kilde: Sydsjællands Tidende, 5. august 2016. Læs den original artikel her.
  Artikel skrevet af Brian Romberg